Druktechniek

Mooi! Zeef- en Tampondrukkerij maakt zoals de naam het al zegt gebruik van zowel zeef- als tampondruktechniek om artikelen of onderdelen daarvan te voorzien van informatie, tekst, afbeelding, logo etc. Wij zijn tegenwoordig ook gespecialiseerd in het bedrukken door middel van digitale druk.

Wat is zeefdruk?

Zeefdruk is een directe druktechniek, waarbij de inkt door een gedeeltelijk open en gedeeltelijk ondoordringbaar gaas wordt gedrukt op het te bedrukken object. De benodigde druk wordt geleverd door een kunststof strip (de zogenaamde rakel) die over het gaas wordt bewogen. Zeefdruk wordt gebruikt om vlakke artikelen te bedrukken. Voor artikelen met een bepaalde ronding zoals emmers wordt gebruik gemaakt van rondzeefdruktechniek.

Wat is tampondruk?

Tampondrukken is een indirect drukproces dat gebruik maakt van een cliché (geëtste beeldplaat) en een flexibel transfer- medium (tampon). Hierdoor kunnen objecten worden bedrukt die een grillige vorm kennen en dus niet geheel vlak zijn,

Wat is digitaal drukwerk

Digitaaldrukken is een nieuwe techniek. Wij zijn in het bezit van een zogenaamde digitale flatbed printer. Het proces gaat als volgt: het product word in de digitale printer gelegd. Via de printer sturen we de coördinaten door van het te bedrukken vlak naar de computer. De computer stuurt het logo of de afbeelding door naar de printer. De print kop werkt ongeveer hetzelfde als een normale printer. De printkop spuit de inkt op het product. Vervolgens wordt door middel van UV licht de inkt direct gedroogd.

Met deze 3 druktechnieken kunnen vrijwel alle denkbare artikelen bedrukt worden. Voorbeelden van ons werk vindt u in onze portfolio.